Ingrediente (4 Porții):
- 425 g fasole neagră la conservă (clătită și scursă)
- 75 g pesmet (±¾ cană)
- 1 ardei gras roșu
- 5 ml pudră de usturoi (±1 linguriță)
- 4 crenguțe de coriandru
- 5 ml sare (±1 linguriță)
- 1 lime (stors)
- Pentru servire:
- Chifle de burger, frunze de coriandru, roșii feliate, ceapă roșie feliată...
Durată: 10 min.
Timp de gătire: 20 min.
Dificultate: Ușor
Costuri: Mic
Instrucțiuni:
Folosind Turbo Chef SuperSonic prevăzut cu accesoriul lamă, mărunțește toate ingredientele, acoperind și tragând de șnur până sunt tocate uniform, nu foarte mărunt.
Împarte uniform amestecul în 4 porții și modelează chifteluțe folosind Presa de hamburger.
-
Pentru a găti folosind MicroPro Grill:
- Pune 2 chiftele în MicroPro Grill. Așează capacul în poziția grill/jos și lasă la cuptorul cu microunde pentru 8 min. la 900 W. Întoarce chiftelele și mai lasă la microunde pentru încă 2 min.
- Adaugă și gătește cele 2 chiftele rămase pentru 6 min. la 900 W, acoperind cu capacul în poziția grill/jos. Întoarce chiftelele și mai lasă la microunde pentru încă 2 min.
-
Pentru a găti pe aragaz:
Încinge ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă chiflelele și gătește-le pentru 5-7 min. pe fiecare parte.
-
Pentru a găti la cuptor:
- Scoate grătarul cuptorului și preîncălzește-l la 190°C. Pune Planșeta de silicon cu ramă pe grătarul rece al cuptorului.
- Pune chiftelele pe Planșeta de silicon cu ramă și coace pentru 20 min., întorcându-le la jumătatea timpului pe partea cealaltă.
Servește chiftelele în chifle de burger cu topping-urile dorite.