Skip to content
Back to Recipes

Burgeri vegani

 Burgeri vegani

Ingrediente (4 Porții):

  • 425 g fasole neagră la conservă (clătită și scursă)
  • 75 g pesmet (±¾ cană)
  • 1 ardei gras roșu
  • 5 ml pudră de usturoi (±1 linguriță)
  • 4 crenguțe de coriandru
  • 5 ml sare (±1 linguriță)
  • 1 lime (stors)
  • Pentru servire:
  • Chifle de burger, frunze de coriandru, roșii feliate, ceapă roșie feliată...

Durată: 10 min.

Timp de gătire: 20 min.

Dificultate: Ușor

Costuri: Mic

Instrucțiuni:

  • Folosind Turbo Chef SuperSonic prevăzut cu accesoriul lamă, mărunțește toate ingredientele, acoperind și tragând de șnur până sunt tocate uniform, nu foarte mărunt.

  • Împarte uniform amestecul în 4 porții și modelează chifteluțe folosind Presa de hamburger.

  • Pentru a găti folosind MicroPro Grill:

    1. Pune 2 chiftele în MicroPro Grill. Așează capacul în poziția grill/jos și lasă la cuptorul cu microunde pentru 8 min. la 900 W. Întoarce chiftelele și mai lasă la microunde pentru încă 2 min.
    2. Adaugă și gătește cele 2 chiftele rămase pentru 6 min. la 900 W, acoperind cu capacul în poziția grill/jos. Întoarce chiftelele și mai lasă la microunde pentru încă 2 min.
  • Pentru a găti pe aragaz:

    Încinge ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă chiflelele și gătește-le pentru 5-7 min. pe fiecare parte. 

  • Pentru a găti la cuptor:

    1. Scoate grătarul cuptorului și preîncălzește-l la 190°C. Pune Planșeta de silicon cu ramă pe grătarul rece al cuptorului.
    2. Pune chiftelele pe Planșeta de silicon cu ramă și coace pentru 20 min., întorcându-le la jumătatea timpului pe partea cealaltă.
  • Servește chiftelele în chifle de burger cu topping-urile dorite.