Skip to content
Back to Recipes

Amestec de salată și frigărui de ton

Amestec de salată și frigărui de ton

Ingrediente (6 Porții):

  • 275 g ton proaspăt, tăiat cubulețe
  • 1 tbsp ulei (± 15 ml)
  • 6 ouă medii
  • 150 g fasole verde
  • 150 g cartofi
  • 6 bețe din lemn pentru frigărui
  • 2 tbsp semințe de susan (± 30 ml)
  • 2 frunze de salată verde
  • 1/2 ceapă roșie
  • 150 g ceapă roșie
  • 500 g amestec de verdețuri pentru salată, spălate și uscate
  • 2 frunze de coriandru
  • Marinadă
  • 1 tbsp ulei (± 15 ml)
  • 2 tbsp sos de soia (± 30 ml)
  • 2 tbsp sos de soia dulce (± 10 ml)
  • 2 g ghimbir proaspăt
  • 2 g lămâie proaspătă

Durată: 20 min.

Timp de gătire: 0 min.

Timp de așteptare: 5 min.

Dificultate: Mediu

Costuri: Mediu

Instrucțiuni:

  • Amestecă în Recipentul pentru congelator 1 L, toate ingredientele pentru marinadă și tonul tăiat cubulețe. Lasă la marinat pentru 20 de minute în frigider.

  • Toarnă 400 ml de apă în Micro Urban Mare 3 L și fixează Vasul perforat mare. Folosind Pensula de silicon unge în interior cele 6 recipente de 80 ml cu ulei. Așează-le pe Vasul perforat mare și sparge câte un ou în fiecare recipient. Nu acoperi recipientele.

  • Pune capacul protector și lasă la microunde la 600 W, timp de 7 minute, dacă vrei ca ouăle să fie mai moi sau 9 minute dacă vrei sa fie mai fierte. Scoate recipientele din Micro Urban Mare 3 L și lasă-le deoparte.

  • Adaugă 400 ml de apă în baza curată a lui Micro Urban Mare 3 L. Curăță fasolea verde și cartofii, taie cartofii în cubulețe, adaugă-i în Vasul perforat mare apoi fixează Vasul perforat de Bază. Acoperă și lasă la microunde la 900 W, timp de aproximativ 10 minute.

  • Umple bețele pentru frigătui cu tonul marinat și rulează-le peste semințele de susan. Așează frunzele de salată în Vasul perforat mic și după așează frigăruile de ton deasupra.

  • Când se termină timpul de gătit pentru cartofi și fasolea verde, adaugă Vasul perforat mic peste Vasul perforat mare, acoperă și lasă la microunde la 900 W, pentru aproximativ 4 minute. Lasă la răcit pentru 5 minute.

  • Curăță ceapa și roșiile , apoi feliază-le folosind Răzătoarea Mandolină (grosime 2).

  • Pe fiecare farfurie în parte, adaugă amestecul de verdețuri pentru salată, câteva frunze de coriandru și pentru garnitură folosește ouăle fierte, roșii, ceapă, fasole verde și frigărui de ton. Asezonează cu un dressing la alegere, sare și piper.