Ingrediente (8 Porții):
- 250 g biscuiți digestivi
- 300 g castane fierte
- 200 g foie gras (poate fi înlocuit cu carne de porc tocată))
- 2 bibilică (1.5 kg fiecare)
- 3 tbsp coniac (± 50 ml)
- 50 g unt
- sare și piper
- 2 rădăcină de ţelină (approx. 800 g fiecare)
- 2 tbsp ulei de măsline (± 30 ml)
- bețișoare pentru cocktailuri
Durată: 25 min.
Timp de gătire: 2 h 35 min.
Timp de așteptare: 5 min.
Dificultate: Avansat
Costuri: Mare
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
În Extra Chef, măcinați biscuiții digestivi în două loturi până când se măcină complet. Sfărâmă castanele în Extra Chef. Tăie foie gras-ul în cuburi.
În Bolul Fantezie de 3L, folosește Spatula din silicon KPT pentru a amesteca biscuiții măcinați cu castanele sfărâmate și cu foie gras tăiat cubulețe.
-
Umple interiorul bibiliciilor cu amestecul de biscuiţi şi foie gras și folosiți scobitori pentru a le închide pe fiecare.
Pune bibiliciile în UltraPro de 5,7 L și toarnă o cantitate mică de coniac deasupra. Presară bucăți mici de unt peste. Condimentează cu sare și piper.
Acoperiți și gătiți bibiliciile timp de 1 oră și 45 de minute. Scoate-le din cuptor și lasă-le la răcit timp de 5 minute.
Curăta rădăcina de țelină și taie-o în 8 bucăți. Taie-le din nou pentru a face fâșii folosind Accesoriu Chef(10 mm). Pune-le în bolul transparent de 2L împreună cu uleiul de măsline. Închide bolul și agită-l pentru a amesteca bine.
Pune-le în UltraPro 3.3L, acoperă și gătește timp de 40 de minute la 210°C, apoi fără capac timp de 10 minute.
Reîncălziți bibilicile în cuptor dacă este necesar. Tăie-le în bucăți și serveşte cu umplutura, sosul și batoanele de țelină.
Tip: To make cut the celeriac in sticks, you can also use the MandoChef (setting 9;9).