Skip to content
Back to Recipes

Bibilică cu chipsuri de ţelină

Bibilică cu chipsuri de ţelină

Ingrediente (8 Porții):

  • 250 g biscuiți digestivi
  • 300 g castane fierte
  • 200 g foie gras (poate fi înlocuit cu carne de porc tocată))
  • 2 bibilică (1.5 kg fiecare)
  • 3 tbsp coniac (± 50 ml)
  • 50 g unt
  • sare și piper
  • 2 rădăcină de ţelină (approx. 800 g fiecare)
  • 2 tbsp ulei de măsline (± 30 ml)
  • bețișoare pentru cocktailuri

Durată: 25 min.

Timp de gătire: 2 h 35 min.

Timp de așteptare: 5 min.

Dificultate: Avansat

Costuri: Mare

Instrucțiuni:

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.

  • În Extra Chef, măcinați biscuiții digestivi în două loturi până când se măcină complet. Sfărâmă castanele în Extra Chef. Tăie foie gras-ul în cuburi.

  • În Bolul Fantezie de 3L, folosește Spatula din silicon KPT pentru a amesteca biscuiții măcinați cu castanele sfărâmate și cu foie gras tăiat cubulețe.

  • Umple interiorul bibiliciilor cu amestecul de biscuiţi şi foie gras și folosiți scobitori pentru a le închide pe fiecare.

  • Pune bibiliciile în UltraPro de 5,7 L și toarnă o cantitate mică de coniac deasupra. Presară bucăți mici de unt peste. Condimentează cu sare și piper.

  • Acoperiți și gătiți bibiliciile timp de 1 oră și 45 de minute. Scoate-le din cuptor și lasă-le la răcit timp de 5 minute.

  • Curăta rădăcina de țelină și taie-o în 8 bucăți. Taie-le din nou pentru a face fâșii folosind Accesoriu Chef(10 mm). Pune-le în bolul transparent de 2L împreună cu uleiul de măsline. Închide bolul și agită-l pentru a amesteca bine.

  • Pune-le în UltraPro 3.3L, acoperă și gătește timp de 40 de minute la 210°C, apoi fără capac timp de 10 minute.

  • Reîncălziți bibilicile în cuptor dacă este necesar. Tăie-le în bucăți și serveşte cu umplutura, sosul și batoanele de țelină.

Tip: To make cut the celeriac in sticks, you can also use the MandoChef (setting 9;9).