Skip to content
Back to Recipes

Peşte pescar gratinat cu pesto de valeriană

Peşte pescar gratinat cu pesto de valeriană

Ingrediente (4 Porții):

  • 4 fille de peşte pescar (± 150-180 g fiecare)*
  • sare și piper
  • 3 tsp suc de lămâie (± 15 ml)
  • 100 g valeriană salată
  • 50 g nuci
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 tsp muștar (± 5 ml)
  • 1 tsp ulei de floarea-soarelui (± 5 ml)

Durată: 15 min.

Timp de gătire: 25 min.

Dificultate: Mediu

Costuri: Mediu

Instrucțiuni:

  • Pre - încălzeşte cuptorul la 200°C.

  • Asezonează peştele cu sare şi piper, stropeşte-l cu suc de lămâie.

  • Spală cu grijă valeriana și usucă-o în storcătorul de salată. Pune valeriana și nucile în Extra Chef și toacă-le mărunt. La final, adaugă uleiul de măsline și muștarul, apoi condimentează cu sare. 

  • Cu pensula de silicon, unge UltraPro 3.3L cu ulei, cât şi peștele cu amestecul din Extra Chef. 

  • Acoperă și găteşte în cuptor, timp de aproximativ 25 de minute. La jumătatea timpului de gătire, îndepărtați capacul.

  • Servește cu paste gătite folosind Fierbatorul dreptunghiular de paste la microunde sau legume la abur din MicroGourmet.

* întreabă vânzătorul de peşte despre opțiuni din surse durabile