Skip to content
Back to Recipes

Borș de pui

Borș de pui

Ingrediente (4 persoane):

  • 1 pulpă de pui
  • sare și piper
  • 1 frunză de dafin
  • 1 cățel de usturoi
  • 200 g cartofi
  • 100 g morcovi
  • 200 g sfeclă roșie
  • 1 ceapă
  • 300 g varză
  • 25 g partă de roșii
  • 1.5 l apă
  • 40 g unt
  • Pentru servire
  • Câteva frunze de pătrunjel
  • Ardei iute
  • Ceapă verde
  • Smântână

Durată: 30 min.

Timp de gătire: 50 min.

Timp de așteptare: 15 min.

Dificultate: Mediu

Costuri: Mediu

Instrucțiuni:

  • Pune pulpa de pui în UltraPro 3,5L, adaugă sare, piper, frunza de dafin și usturoiul curățat.

  • Curăță legumele și taiele folosind Răzătoarea Mandolină: cartofii fâșii (9;9), morcovul și sfecla julienne (1;6) și ceapa și varza felii (1/închis).

  • Adaugă legumele peste carne în UltraPro, începând cu varza, apoi cartofii, sfecla, morcovul și ceapa.

  • Amestecă pasta de roșii cu 200 ml apă folosind Magic Mixer 350 ml, apoi pune totul peste ingredientele din UltraPro.

  • Adaugă o bucățică mică de unt deasupra și acoperă totul cu apă. Nu amesteca.

  • Acoperă cu capacul și bagă UltraPro-ul la microunde pentru 20 min. la 600w.

  • Preîncălzește cuptorul la 200°C, mută UltraPro-ul în cuptor și termină de gătit pentru încă 30 min.

  • Lasă supa la răcit pentru 15 min.

  • Scoate pulpa de pui, dezoseaz-o și tai-o în bucățele mici și, ulterior, adaugă bucățelele înapoi în supă.

  • Servește cu pătrunjel, ardei iute, ceapă verde și smântănă.

SFAT: Următoarea zi supa va fi mult mai savuroasă.