Ingrediente (8 Porții):
- 1 kg somon tocat (fără piele)
- 1 legătură de mărar (tocat fin)
- 1 arpagic (tocat fin)
- sare și piper după gust
- 1 linguriță ulei de măsline pentru prăjit
- Pastă de avocado
- 3 crenguțe de coriandru
- 1 avocado mare copt
- 75 g maioneză
- zeamă de la jumătate de lime
- sare și piper
- Pentru servire
- Chifle de burger, ceapă roșie feliată, castraveți tăiați, salată verde...
Durată: 10 min.
Timp de gătire: 20 min.
Timp de așteptare: 5 min.
Dificultate: Ușor
Costuri: Mediu
Instrucțiuni:
Pune somonul tocat, arpagicul, mărarul, sare și piper într-un bol mediu și amestecă până se omogenizează bine.
Împarte uniform amestecul în 8 porții și modelează chifteluțe folosind Presa de hamburger.
Adăugă ulei într-o tigaie mare și pune la foc mediu. Odată ce uleiul este gata de prăjit, prăjiți chiftele timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii (la o temperatură de 63°C).
Scoate burgerii din tigaie și lasă să se odihnească 5 minute înainte de servire.
Între timp, folosind Turbo Chef Maxi Supersonic prevăzut cu accesoriu cu lamă, toacă fin coriandrul. Scoate lama și pune atașamentul cu palete. Adăugă ingredientele rămase pentru pasta cu avocado, acoperă și trage de șnur până când conținutul este bine combinat.
Servește burgerii în chifle de burger cu maioneză de avocado și topping-urile dorite.