Ingrediente (15 clătite):
- 400 g mere
- 1/2 lămâie ( sucul și coaja)
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 120 g zahăr
- 250 g făină (±1 cană și jumătate)
- 1 praf de sare
- 3 ml praf de copt (±1/2 linguriță)
- 3 ml scorțișoară (optional) (±1/2 de linguriță)
Durată: 10 min.
Timp de gătire: 20 min.
Dificultate: Ușor
Costuri: Mic
Instrucțiuni:
Decojește merele, apoi rade-le în Ultimate Bol Bermuda 2 L.
Adăugă coaja și sucul* de lămâie peste merele rase și sigilează vasul apoi, agită-l pentru a acoperi merele cu suc de lămâie pentru a evita oxidarea. Pune-le deoparte.
Adăugă ingredientele rămase în Ultimate Bol Bermuda 2 L , sigilează-l și agită-l stânga-dreapta de 10 ori, apoi alternează în sus și în jos și stânga-dreapta timp de 30 de secunde. Aluatul ar trebui să fie destul de lichid.
Adăugă merele rase rămăse și la final amestecă bine compoziția cu o spatulă.
-
Pune foarte puțin ulei într-o tigaie sau folosește o tigaie antiaderentă (aprox. 28 cm.), gătește amestecul la foc mediu-mare. Toarnă ușor în tigaie câte un polonic (cca. 30 ml) de compoziție, având grijă să rămână suficient spațiu între clătite. Poți găti câte 3 clătite în același timp, aprox. 2 min. pe fiecare parte. Amestecul este suficient pentru aproximativ 15 clătite.
SFAT: * Utilizează Protecția pentru stropire pe bol și Accesoriile de bucătărie pentru a rade merele, coaja și pentru a stoarce sucul de la ½ lămâie.