Ingrediente (24 Porții):
- 90 g cașcaval (Emmental sau Parmezan)
- 270 g orez pentru risotto (Arborio)
- 700 ml apă
- 30 g unt nesărat (±2 linguri) (la temperatura camerei)
- sare și piper
- Pentru amestecul pane:
- 30 g pesmet
- 65 g cașcaval (Emmental sau Parmezan)
Durată: 15 min.
Timp de gătire: 38 min.
Timp de așteptare: 20 min.
Dificultate: Ușor
Costuri: Mic
Instrucțiuni:
Rade cantitatea totală (90 gr. și 65 gr.) de cașcaval folosind Răzătoare rotativă pentru brânză, păstrând-o separat pe cea pentru orez și pentru compoziția pane.
Clătește și scurge orezul folosind o strecurătoare, până când apa devine limpede.
Adăugă orez și apă în Fierbătorul de orez, acoperă-l și pune-l în cuptorul cu microunde pentru 16-18 minute la 600W. Apoi lasă-l 5 minute, iar dacă mai e apă deasupra orezului, mai pune-l în cuptor pentru încă 1-2 minute.
Adaugă untul, cașcavalul ras, sare și piper, apoi amestecă până când untul este topit în totalitate. Lasă la răcit pentru maxim 10 - 15 min, altfel amestecul va deveni prea tare și prea greu de modelat.
Scoate grătarul cuptorului și preîncălzește la treapta 7-8 / 220°C (cu convecție).
Pentru compoziția pane: Folosește ExtraChef Supersonic, amestecă pesmetul și cașcavalul ras și toarnă-le într-un bol mediu.
Pune Planșeta de silicon cu ramă pe grătarul rece al cuptorului.
Folosind Lingura de porționare medie, scoate crochetele, dă-le prin pesmet și prin amestecul de cașcaval, apoi așează-le pe planșeta de silicon
Pune la copt pentru aproximativ 20 de minute. Servește-le ca aperitiv sau ca starter, alături de o salată verde.