Skip to content
Back to Recipes

Înghețată în formă de coroniță cu căpșuni și vanilie

Înghețată în formă de coroniță cu căpșuni și vanilie

Ingrediente (8 Porții):

  • 1 baton de vanilie
  • 200 ml smântână (foarte rece)
  • 200 g lapte condensat îndulcit
  • 300 g căpșune
  • 2 albușuri de ouă
  • 75 g zahăr pudră

Durată: 15 min.

Timp de gătire: 0 min.

Timp de așteptare: 8 h

Dificultate: Ușor

Costuri: Mic

Instrucțiuni:

  • Cu ajutorul Cuțitului de Bucătărie, taie batonul de vanilie pe lungime și răzuiește semințele.

  • Folosește Speedy Chef și bate smântâna rece până devine tare. Adaugă semințele de vanilie, jumătate din laptele
    condensat și amestecă ușor folosind Spatula de Silicon. Pune deoparte amestecul obținut în Ibricul Mixer 1,25 L.

  • Clătește căpșunele și îndepărtează-le codița. Pune-le în Turbo Chef Maxi și amestecă până când obții o compoziție
    omogenă. Adaugă laptele condensat rămas și amestecă din nou.

  • În Speedy Chef, bate albușurile până când obții o compoziție tare. Adăugă zahărul pudră pentru glazură și bate pentru alte câteva secunde. Adaugă conținutul din Turbo Chef Maxi în compoziția de albușuri folosind Spatula de Silicon.

  • În Forma Coroniță, alternează straturi din cele 2 amestecuri.

  • Congelează timp de cel puțin 8 ore.

  • Pentru demontarea ușoară, folosește un burete sau un prosop mic înmuiat cu apă caldă pentru a șterge exteriorul Formei Coroniță pentru câteva secunde. Pentru cea mai bună textură a înghețatei, scoate-o din formă cu 10 minute înainte de a o servi.