Ingrediente (4 persoane):
- 400 g praz (doar partea albă)
- 1 l apă fierbinte
- 500 g morcovi
- 500 g sfeclă roșie crudă
- 3 căței de usturoi
- 3 cepe verzi
- 3 tbsp linguri de ulei de măsline (± 45 ml)
- 6 fire de pătrunjel
- 50 g pesmet
- 30 g alune mărunțite
- sare și pipe
- 2 tbsp linguri sos de soia (± 30 ml)
Durată: 20 min.
Timp de gătire: 1 h
Timp de așteptare: 10 min.
Dificultate: Ușor
Costuri: Mediu
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 220 ° C, la programul asistat de ventilator.
Taie partea albă a prazului în bucăți de 2 cm (partea verde poate fi păstrată pentru supe) și pune toate bucățile în UltraPro 2L. Adaugă peste acestea 1L de apă fierbinte, acoperă și lasă pe foc timp de 10 minute, apoi scurge apa.
Curăță morcovul și taie-l în felii de 1 cm. Curăță sfecla roșie, tai-o în bucățele de ±2 cm. Spală-le și usucă-le pe un prosop de hârtie.
Curăță cațeii de usturoi, taie-i în jumătate și îndepărtează miezul verde. Taie ceapa în două.
Adaugă morcovul, sfecla roșie, cățeii de usturoi decojiți și ceapa peste prazul gătit în UltraPro 2L. Asezonează cu ulei de măsline și amestecă ușor folosind Spatula de silicon.
Acoperă și gătește compoziția timp de 40 de minute.
Folosind Turbo Chef Supersonic, taie pătrunjelul împreună cu restul cățelului de usturoi. Adaugă pesmet, alune măcinate mărunt (sau pudră de alune), un vârf de sare și amestecă din nou.
După ce legumele sunt gata, adaugă sosul de soia, piper negru și amestecă ușor, apoi se adaugă conținutulul din Turbo Chef Supersonic.
Coace încă 20 de minute la 190°C.
Sfecla Roșie ajută la procesul de detoxifiere a ficatului. Acesta conține substanțe care ajută la stimularea funcției hepatice, care are, de asemenea, un rol în purificarea sângelui.