Ingrediente (6 Porții):
- 3 buchete mari de broccoli (aproximativ 1,5 kg)
- 1 ceapă mică
- 1 cățel de usturoi
- 75 ml ulei de măsline
- Sare și piper
- 150 g brânză Parmezan
- 60 g făină de grâu
- 60 ml ulei de floarea-soarelui
- 600 ml lapte (la temperatura camerei)
- 1 pinch nucșoară rasă
- 250 ml smântână lichidă
Durată: 20 min.
Timp de gătire: 40 min.
Dificultate: Ușor
Costuri: Mic
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la treapta 8-9 / 250°C.
Taie broccoliul în buchețele mici, spălă-l și scruge-l.
Curăță ceapa și usturoiul și apoi taie-le mărunt.
Pune broccoliul, ceapa și usturoiul tocate, uleiul de măsline, sare și piper într-un bol mare și amestecă bine. Toarnă compoziția în UltraPro 3.3L, acoperă-l și pune la cuptor timp de 20 de minute.
Redu temperatura cuptorului la treapta 7-8 / 220°C.
Rade parmezanul folosind Răzătoarea rotativă pentru brânză.
În Ibricul Microcook de 1 litru, combină făina și uleiul de floarea-soarelui. Adaugă sare și piper, apoi treptat și laptele în timp ce amesteci constant*. Acoperă și încălzește la cuptorul cu microunde timp de 3 minute la 600 de wați. Amestecă și încălzește încă 2 minute. Amestecă din nou, apoi adăugă nucșoara rasă, jumătate din parmezanul ras și smântâna.
Toarnă amestecul peste broccoliul din UltraPro, presară resturile de parmezan pe deasupra și pune la cuptor fără capac timp de circa 15 minute.
Telul Tekna este perfect pentru a amesteca in Ibricul Microcook fără să te ingrijorezi de zgârieturi.