Skip to content
Back to Recipes

Pește cu portocale, roșii cherry și avocado

Ingrediente (6 Porții):

  • 1 ceapă roșie
  • 250 g roșii cherry
  • 6 avocado (nu foarte coapte)
  • 30 ml suc de lămâie (±2 linguri)
  • 2 portocale
  • 6 File de pește alb (±125 g/bucată)
  • Sare și piper
  • 4 crenguțe de coriandru (tocate fin)
  • 30 ml ulei de măsline (±2 linguri)

Durată: 30 min.

Timp de gătire: 15 min.

Dificultate: Ușor

Costuri: Mediu

Instrucțiuni:

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C și pune planșeta de silicon cu ramă pe grătarul rece al cuptorului. Lăsați deoparte.

  • Curăță ceapa, tai-o în jumătate și mărunțește folosind grila mare a Tocătorului Universal.

  • Taie roșiile cherry în jumătate.

  • Taie fiecare avocado în jumătate, scoate sâmburele și taie conținutul folosind grila mare a Tocătorului Universal. Adaugă suc de lămâie pentru a evita oxidarea.

  • Decojește portocalele și taie-le în bucăți.

  • Așează fileurile de pește pe planșeta de silicon și asezonează cu sare și piper. Adaugă 3 sau 4 bucăți de portocală pe fiecare file. Pune la cuptor pentru 15 minute.

  • Într-o tigaie mare, călește ceapa în ulei de măsline pentru 2-3 minute la temperatură mare. Adaugă roșiile cherry și continuă pentru înca un minut. Adaugă avocado, coriandrul tocat, sare, piper și gătește pentru încă 2 minute în timp ce amesteci ușor.

  • Servește peștele alături de mixul obținut anterior.