Ingrediente (8 Porții):
- 150 g ciocolată neagră
- 125 g unt nesărat (±1/2 cană)
- 1 l apă fierbinte (pentru bain-marie) (±4 cups)
- 50 ml lapte (cu sau fără lactoză) (±3 linguri)
- 5 ouă
- 200 g făină (±1 1/4 căni)
- 10 g praf de copt (±2 lingurițe)
- 50 g cacao (±1/2 cană)
- 130 g zahăr (±1/2 cană)
- 400 g pere în conservă (fără suc*)
- Pentru tapetarea UltraPro-ului
- 15 g unt nesărat (±1 lingură)
- 15 g zahăr (±1 lingură)
Durată: 10 min.
Timp de gătire: 50 min.
Timp de așteptare: 60 min.
Dificultate: Ușor
Costuri: Mic
Instrucțiuni:
-
Rupe ciocolata în bucăți mici si pune-le într-un Ultimate Bol Bermuda 1L. Adaugă bucăți mici de unt deasupra.
-
Toarnă 1L de apă fierbinte într-un Ultimate Bol Bermuda 3,5L, iar apoi pune bolul cu ciocolata deasupra acestuia pentru a crea un efect de bain-marie. Timp de 15 minute amestecă ciocolata și untul.
-
Îndepărtează bolul și adaugă laptele și ouăle (unul câte unul) în timp ce amesteci. Continuă până obții o textură consistentă.
-
Pune grătarul cuptorului la al doilea nivel de jos și preîncălzește cuptorul la 180°C fără convecție.
-
Aruncă apa din bolul de 3,5L și usucă-l. Adaugă făină, praf de copt, cacao și zahăr, pune capacul și agită-l pentru a combina ingredientele.
-
Adaugă ciocolata topită în amestecul de la pasul anterior. Pune din nou capacul si agită bolul de la stânga la dreapta de 10 ori, apoi alternativ timp de 30 de secunde sau până nu se mai aude niciun zgomot.
-
Taie perele (fiecare jumătate în 6 bucăți) și adaugă-le în aluatul obținut anterior. Amestecă până devine omogen.
-
Tapetează un Ultra Pro 2L cu unt și zahăr.
-
Toarnă aluatul în UltraPro și coace prăjitura timp de 45-50 de minute fără capac.
-
Lasă la răcit pentru 10-15 minute înainte de a o scoate din formă și încă 30 de minute înainte de servire.
SFAT:
*Folosește Ultimate Bol Bermuda 2L cu Protecția pentru stropire drept capac pentru a scurge sucul perelor.