Skip to content
Back to Recipes

Vită cu broccoli

Vită cu broccoli

Ingrediente (6 Porții):

  • 1 kg carne vită (tăiată în 4 bucăți)
  • 5 ml condimente pentru friptură (±1 linguriță)
  • 4 căței de usturoi (tocat)
  • 415 ml supă de vită (divided) (±1¾ cană)
  • 120 ml sos de soia cu conținut scăzut de sodiu (±½ cană)
  • 15 ml ulei de susan (±1 lingură)
  • 105 g zahăr brun (±¼ cană)
  • 45 ml amidon de porumb (±3 linguri)
  • 415 g buchețele de broccoli congelat

Durată: 10 min.

Timp de gătire: 35 min.

Timp de așteptare: 15 min.

Dificultate: Ușor

Costuri: Mic

Instrucțiuni:

  • Asezonează carnea și pune-o în Oala sub presiune, la microunde.

  • Într-un bol mediu, mixează usturoiul, 355ml /±1 1/2 căni de supă de vită, sos de soia, ulei de susan și zahăr brun. Toarnă peste friptură. Adaugă mai multă supă de vită în cazul în care carnea nu este acoperită. Acoperă cu capacul și închide-l, apoi pune oala în cuptorul cu microunde pentru 30 de min. la 900 wați.

  • Scoate oala din cuptorul cu microunde și las-o să stea cu capacul pus până ce Indicatorul de Presiune coboară, pentru aproximativ 15 min. Deblochează și îndepărtează capacul.

  •  Pune friptura pe un tocător și taie-o în fâșii.

  • Într-un bol mic, amestecă amidonul de porumb și restul de 60ml / ±1/4 cană de supă de vită. Pune lichidul rezultat în baza Oalei sub presiune.

  • Pune broccoli înghețat în sosul din Oala cu presiune, închide ermetic și pune la microunde pentru 5 min la 900wați.

  • Adaugă din nou carnea in oală și amestecă tot. Servește cald și daca dorești, peste orez.

Pentru a face propriul amestec de condimente pentru friptură, poți amesteca următoarele ingrediente. Depozitați-le într-un recipient închis ermetic.

  • 30 ml sare (±2 linguri)
  • ​15 ml piper negru măcinat (±1 lingură)
  • ​15 ml usturoi granulat (±1 lingură)
  • ​15 ml praf de ceapă (±1lingură)
  • 15 ml zahăr brun (±1lingură)
  • ​15 ml boia afumată (±1 lingură)
  • ​15 ml chimen (±1 lingură)
  • ​15 ml cimbru uscat (±1 lingură)